zondag 28 augustus 2016

Witkuif Kaketoe

Zelfs bij GeenStijl moesten ze het tandenknarsend toegeven: het nieuwe verkiezingsprogramma van Geert Wilders is gewoon een verdere dumbing down van zijn boodschap. 'Eén luizig A4'tje, met onhaalbare plannen en half afgeschreven zinnen, "ondersteund" door een rijtje getallen die financiële verantwoording moeten suggereren.' Een provocatieve utopie die regeren uitsluit, constateert Van Rossem teleurgesteld.

Misschien heeft Geert, die de afgelopen maanden nooit zo hoog in de peilingen stond, naar Trump gekeken en gedacht: dat ken ik ook! Het meest inhoudsloze programma ooit schrijven. Met een totaalverbod op moskeeën, islamitische scholen en de koran. En geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, publieke omroep, enzoverder. Vooral dat 'enzoverder' moet diepe indruk hebben gemaakt.

Het is misschien wat de laagschedelige aanhang van Duckstad wil horen, maar het merendeel van het electoraat zal dit vodje niet serieus willen nemen. Per slot van rekening verwacht je van een politicus een maatschappelijke visie, geen parodie van F. Jacobse en Tedje van Es door de Witkuif Kaketoe. Niet een financiële paragraaf waar zelfs geen calculator aan te pas is gekomen.

Tuurlijk, het kan zijn dat Geert alsnog een lade opentrekt en een echt verkiezingsprogramma presenteert onder motto Got ya! Maar het luizig A4'tje wekt toch meer de indruk iemand die al bij voorbaat weet dat hij nooit premier van Nederland zal kunnen worden.

zondag 21 augustus 2016

Gutmensch

De VARA komt dit seizoen met een documentaire over moslims die de hand reiken aan de Nederlandse samenleving. En zo'n Gutmensch-docu is in de ogen van de Roze Khmer en zijn leger reaguurders natuurlijk totaal verkeerd.

Vooral omdat de maker Kees Schaap niet alleen iets heeft met het blog Joop, ongeveer het allerergste dat de VARA ooit heeft voortgebracht, maar ook nog eens de maker is van 'Wilders, profeet van de angst', een docu die 'zó subjectief en demoniserend was dat zelfs La Halsema het karaktermoord-level te ver vond gaan.'

Plus natuurlijk dat dit allemaal van onze belastingcenten wordt betaald.

De boodschap lijkt duidelijk: moslims die de hand reiken aan Nederlanders bestaan helemaal niet. Allemaal verzonnen door die lelijke VARA. Moslims zijn per definitie bomgordel dragende baardmannen, voor wie Joost Niemöller. nog iedere dag onder het bed kruipt. En dat de VARA zijn gezonde volksgeweten en islamofacisme aan de mensheid probeert op te dringen is een grof schandaal. 

Nee, mensen, de programmering van 1, 2 en 3 wordt bepaald door een zogenaamde 'netmanager'. Netmanager wordt je alleen door diep te buigen voor de PvdA.

De NSB had ook een eigen propaganda zender, de PvdA ook. De NSB hield wel van vreemd volk over de vloer, de PvdA ook. De NSB wilde ook een groot Europees rijk, de PvdA ook.

Een schrale troost: Moslims houden van Schaap.

maandag 15 augustus 2016

Pim leeft

Pim leeft. Tenminste in de annalen van schokblog GeenStijl, dat na vijftien jaar terugblikte op de dag dat Fortuyn bekend maakte dat hij actief zou worden in de Nederlandse politiek.

De 'redactie' besloot voor de verandering maar eens een serieuze obade te tikken, waarin de superlatieven niet van de lucht zijn: 'De politieke impact die Fortuyn in maar vooral ook ná deze korte periode heeft gehad is bijna niet te bevatten. Met zijn charisma, messcherpe analytische vermogen én humor en zelfspot was hij een unieke politicus die vele kiezers uit alle lagen van de bevolking aansprak.'

Gevolgd door een reeks van Fortuyn oneliners, waarin vooral de islam en Marokkanen het moeten ontgelden.

Maar de afloop is bekend. De LPF maakte na zijn dood geen van zijn beloftes op het gebied van de gezondheidszorg en immigratie waar, omdat men ruziënd ten onder ging. Het is de vraag of Fortuyn, die naderhand op een veel te groot voetstuk werd gezet, vanwege zijn temperament de ondergang nog niet veel sneller had bespoedigd. Daarvoor was hij ook te zeer met zichzelf bezig.

Van de erfenis van Fortuyn is feitelijk niets over. Voor Wilders was Fortuyn geen inspiratie, zoals voormalig LPF woordvoerder Mat Herben een aantal jaren terug nog eens bevestigde: 'Fortuyn was eigenlijk geen politicus, maar een zakelijk bestuurder. Het politieke spel, waarin Wilders excelleert, was aan hem niet besteed. Pims voorstellen waren ook veel realistischer dan die van Geert. Fortuyn geloofde nog in oplossingen, Wilders straalt steeds vaker uit dat hij al lang weet dat het met Nederland nooit meer wat wordt.'

Populistische erupties hadden ook zonder Fortuyn hun beslag gekregen, constateerde Peter Kanne al eens in zijn boek Gedoogdemocratie. Die trend was buiten Nederland al zichtbaar. Ook de economische en sociale speerpunten, zoals de kritiek op het ‘managerialisme’ en het pleidooi voor kleinschaligheid in onderwijs en zorg, zijn volgens experts niet als een fortuynistische nieuwigheid te kwalificeren.

Kortom, het enige waarvoor Fortuyn door GeenStijl nog altijd een 'groot politicus' gevonden is simpel een handvol uitspraken over 'een vijfde colonne van mensen die het land naar de verdommenis willen brengen.' Oftewel, het soort taal dat de Roze Khmer nu al een decennium lang uitslaat.

zaterdag 6 augustus 2016

Trump in a slump

Waarom was de Bush familie niet op de Republikeinse conventie? Waarom trekt de Republikeinse bestuurselite zijn handen af van Trump? Waarom doet de klassiek rechtse pers er alles aan om Trump in de grond te stampen?

Joost Niemöller maakt zich al dagen druk over de negatieve publiciteit rond Donald Trump. Dat is ook wel weer te begrijpen. Trump is sterk gekant tegen moslims en dat is ongeveer het enige dat Niemöller lijkt te interesseren.

Dus gaat Joost maar spijkers op laag water zoeken in de Nederlandse media. Volgens Trouw stroomt de Republikeinse partij leeg. Lees je het wat beter, dan blijkt het volgens Joost alleen om de bestuurselite te gaan. Trump is een complotdenker, spint de Volkskrant. 'Obama vindt Trump ongeschikt, weet Nu.nl als ‘nieuws’ te brengen. Het werkelijke nieuws is natuurlijk dat de zittende president zich geroepen voelt om zich met de verkiezingen te bemoeien; een teken van zwakte. Maar hierover horen we Nu.nl niet.'

Nee, allicht niet, maar om nu te gaan suggereren dat Obama iets dergelijks niet zou hebben gezegd of bedoeld, is werkelijk van de zotte. Wat de Nederlandse berichtgeving over Trump is niets meer dan een weerspiegeling van het sentiment in de Amerikaanse media: Trump in a slump (Politico), Polls showing swing toward Clinton (Daytona Beach News-Journal), Was This the Worst Week of Trump's Life? Nukes, babies, conspiracy theories, oh my (Esquire), Gingrich: Trump Failing To Act Presidential (Opposing Views), For Trump, the Problem Isn't the Message. It's the Messenger (NBC), Melania Trump's nude photos expose gap in her immigration story (CNN), enzoverder.

De vele controverses onder het vloerkleed schuivend, suggereert Niemöller doodleuk dat de Nederlandse media negatieve verhalen over Trump 'spinnen' om hem in de grond te stampen. Het zegt meer over de frustratie dat Trump de eindstreep vermoedelijk niet gaat halen. De polls spreken boekdelen. Dropping Like A Rock, aldus de Inquisitr.